TM-F-00062 ÎNTREPRINDEREA TEHNOMETAL TIMIŞOARA, 1927-1970 (niv.Fond)

Archive plan context

 

Information on identification

Ref. code:TM-F-00062
Ref. code AP:TM-F-00062
Title:ÎNTREPRINDEREA TEHNOMETAL TIMIŞOARA
Creation date(s):1927 - 1970
Level:niv.Fond
 

Information on extent

Number:671
Running meters:13.70
 

Information on context

Administration history:In anul 1879 Mihai Bozsak a înfiinţat un atelier de fa¬bricare de articole de sârma, mobila de fier, pe strada Santului nr.lo, ulterior strada Gloriei nr.ll. In anul 1926 devine Societa¬tea Anonima M. Bozsak si Fiul Societate pe acţiuni Timişoara, având ca activitate fabricarea de mărfuri si accesorii de sitărie, lăcătuşerie, mobila de fier si arama, sârma, table perforate, butoaie de tablă, somiere, paturi de campanie si desfacerea acestora, cu un capital social de 12.ooo.ooo lei Împărţit in 23oo acţiuni. Fondatorii societăţii au fost Mihai Bozsak senior, Francisc si Mihai Bozsak junior, Francisc Fischer, Francisc Molnar si Francisc Genzinger. Pieţele de desfacere erau: Bulgaria, Turcia, Egipt, Palestina, Ungaria, România. In perioada celui de-al doilea război mondial uzina a fost militarizată. La 11 iunie 1948 uzina este naţionali¬zata si işi schimbă denumirea in FABRICA "SOLIDARITATEA" TIMIŞOARA iar din anul 195o, in urma comasării cu alte întreprinderi, in Întreprinderea de Stat Tehnometal Timişoara; in anul 196o s-a comasat cu Fabrica de Lanţuri "Partizanul" Timişoara. Din anul 1954 începe sa producă maşini agricole, iar din anul 196o cabluri de comanda pentru autovehicule. Fondul însumează 671 u.a. in cantitate de 13,7 m.l. din perioada 1927-1973. Fondul este ordonat cronologic pe ani si pe probleme.
 

Information on content and structure

Contains also:Dosarele conţin informaţii privind situaţia comenzilor si a livrărilor de mărfuri, date despre anga¬jaţii uzinei, preţul de cost al produselor, realizarea planului de producţie si de investiţii, activitatea contabila a uzinei, contracte de munca, procese verbale de şedinţa ale consiliului de conducere, probleme de personal, naţionalizarea uzinei, panuri de situaţie ale fabricii, dosare de inovaţie, organizarea si desfăşurarea Întrecerilor socialiste, activitatea întreprinderii, situaţia principalilor indicatori econo-financiari, regulamente de organizare si funcţionarea întreprinderii, panuri de producţie si a preţului de cost, state de funcţiuni, atribuiri de clădiri si terenuri in administrare.
 

Conditions of access and use

Access regulations:Conform Legii nr. 16/1996, republicată și a Procedurii privind accesul la informare și cercetarea documentelor aflate în păstrare Arhivelor Naționale.
În vederea obținerii accesului la sala de studiu, trebuie să dețineți un act de identitate valabil.
Reproduction conditions:Conditii de copiere
Conform Procedurii privind accesul la informare și cercetarea documentelor aflate în păstrarea Arhivelor Naționale.
În vederea obținerii de copii, extrase și certificate, trebuie să depuneți o cerere în acest sens.
Finding aids:153
 

Related units of description

Related units of description:TM-F-00139 RADIAT --- UZINA TEHNOMETAL - comasat cu TM-F-00062, s. d. (sine dato) (niv.Fond)
 

Usage

Permission required:Nu este cazul
Physical Usability:Fără restricții
Accessibility:Public
 

URL for this unit of description

URL:http://cautare-tm.arhivelenationale.ro/cautare-Tm/detail.aspx?ID=28793
 
Home|Shopping cartno entries|Login|de en fr it nl sl ar hu ro
Online queries in archival fonds - Centrul Regional Timișoara